Nihongo – een introductie in de Japanse taal

Foto PR en voorpaginaEen positieve reiservaring begint met een goede voorbereiding!

Hoe stel ik me voor in het Japans? Hoe bedank of begroet ik in het Japans? Hoe spreek ik de woorden ‘goedendag’, ‘bedankt’ en ‘tot ziens’ uit? Hoe zit het Japanse schrift überhaupt in elkaar?

De Japanse taal staat zó ver van de westerse taal af, dat communiceren een gevoel van ongemak en onzekerheid kan geven, niet alleen voor de westerse Japanreiziger, maar ook voor Japanners zelf.

Kennis van de belangrijkste basisregels van de Japanse schrijf- en spreektaal, kan een reis en verblijf in Japan gemakkelijker en aangenamer maken. Bovendien wordt het in Japan zeer gewaardeerd als een westerse toerist een woordje Japans probeert te spreken.

Wij organiseren op zaterdag 7 oktober 2023 van 10:00 – 16:00 een 1-daagse training ‘Nihongo – een introductie in de Japanse taal’. Deze taaltraining is bedoeld voor iedereen die als reisbestemming Japan heeft. De cursus wordt in het Nederlands gegeven.

In één dag Japans leren is natuurlijk niet mogelijk, maar de training beoogt je als ‘handbagage’ mee te geven:

-          een groot aantal standaarduitdrukkingen waarmee je in Japan korte gesprekjes kunt             voeren

-          basiskennis over de uitspraak van het Japans

-          basisregels van de Japanse grammatica

-          introductie in de verschillende Japanse schriftsystemen

De training wordt gegeven in de dojo van Tentekomai in Ridderkerk. Het maximaal aantal deelnemers bedraagt 12 personen. De cursus zal doorgaan bij een minimum aantal deelnemers van 8 personen.

Kosten voor deelname bedragen € 125,00 (inclusief BTW) per deelnemer. In dit bedrag is lesmateriaal (reader Nihongo – een introductie in de Japanse taal), een Japanse lunch en koffie en thee inbegrepen.

Voor vragen of aanmeldingen, kun je een mail sturen naar info@tonbo.nl of bellen naar 010 4853624 of 06 517 22 616.